Witam wszystkich!!!
Po kolejnych 2 spadkach, tym razem liczę na awans i stopniowe pięcie się w góre. Być może ( a raczej na pewno) będzie potrzebny mi do tego jeszcze jeden zawodnik. Na razie sonduje rynek. Do tej pory jednak nie znalazłem nikogo ciekawego.
Ostatnio zmieniony przez Cinekmontex 2013-11-18, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-11-19, 10:42 Koniec ery Puchatkow czas na Uszatki
Kiedy sezon 22 SM`a Moj domek na finiszu stracil miejsce gwarantowane awansem spodziewano sie ze to tylko wypadek przy pracy i za sezon owczesne Puchatki odbiora to co im nalezne. Poczatek jednak nowego sezonu poglebial kryzys druzyny. Zawodnicy w meczach ligowych zachowywali sie tak jakby jeszcze nie wrocili z obozu a na torze jechaly same motory "Odnieslismy wrazenie jakby motor kierowal zawodnikiem a nie na odwrot" mowili wtedy szkoleniowcy druzyny. Menadzer byl niezadowolony z postawy riderow "Oboz to mial byc nagroda za trud calego sezonu. Tam mieli nabyc nowych umiejetnsci a przy okazji zwiedzic kawalek swiata. NIestety nagroda byla chyba zbyt wielka wobec ich oczekiwan" podsumowal tamte wydarzenia SKofild. Pozniej bylo troche lepiej. Druzyna zajmowala co prawda dolne pozycje w tabeli ale w postawie riderow mozna bylo zauwazyc znaczaca poprawe. Zaczeli walczyc, wygrywac. Najpierw ledwo ledwo, potem notujac pewne zwyciestwa. Strata jednakze byla duza i nikt juz za bardzo nie wierzyl na osiagniecie wymarzonego zlota. W klubie nastapily roszady. Nastapila wymiana zawodnikow czym menago dal wyrazny sygnal ze poddawc sie nie zamierza. Domczanie walczyli odrabiali straty, inkasowali bonusy ale w ostatczenym rozrachunku sil starczylo aby osiagnac zaledwie 4 miejsce co wielu kibicow potraktowal jako porazke zarzadu. Teraz kiedy trwa kolejna przerwa Skofild2 postanowil zmienic duzo a nawet wiele. Wlasciwsze chociaz byloby okreslenie ze zmiany dotyczyly powrotu do wczesniejszego modelu przygotowania. Zadnych wyjazdow, sparingi, sparingi i jeszcze raz sparingi. Oni maja jezdzic aby w sezon wejsc z marszu." tymi slowami zakonczyl rozmwe z nami SKofild. Poza sposobem przygotowania zmianie ulegl takze wizerunek klubu. Zawodnicy beda sie scigac z nowym herbem na ktorych widnieje podobizna "Misia Uszatka" Czy wiec nowa maskotka pomoze riderom w osiagnieciu koncowego sukcesu? Miejmy nadzieje ze tak. A sezon nie zakonczy sie dla Uszatkow tym samym co z stalo sie z uchem Misia Uszatka czyli klapa.
Ostatnio zmieniony przez Skofild2 2013-11-23, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
Witam wszystkich jako nowy-stary ligowiec. Wracam po sezonowej przerwie. Nastawienie jest zupełnie inne. Dwa sezony temu przystępowałem do sezonu z młodym składem, jako skazany na spadek z 10 miejsca. Teraz jest zupełnie inaczej. W zespole widać dużo "setek", budżet jest najlepszy w historii, a na rynku transferowym aż huczy i krążą transferowe plotki, kto ma zasilić drużynę Ultras Polonia Piła '09 jako pierwsza linia.
Na wstępie powiem o moim zeszłym sezonie, który był najlepszym w historii klubu. To zasługa chłopaków, którzy dawali z siebie wszystko i wygrali sezon z kompletem 45 punktów - całkowita demolka.
Drugą sprawą są transfery - na stadionie im. Bohaterów II Wojny Światowej pilnie poszukiwany jest zawodnik o niemałej umiejętności jazdy po nawierzchni grząskiej. Budżet jest ogromny jak na realia mojego klubu. Jestem bardzo zadowolony z transferu młodego, teraz 18-letniego Henryka Borowiaka od kolegi ode mnie ze starej grupy. Wiążę z tym chłopakiem wielkie nadzieje. Na razie szlifuje doświadczenie i za kilka sezonów może wozić liderów innych ekip na kole.
Trzecią sprawą jest skład. Tutaj zmian nie ma. Kapitanem nadal jest Rosjanin Ruslan Timofeev, który był pierwszym transferem w historii klubu - jeździ w trójkolorowych barwach ponad 17 miesięcy! Jednak na lidera wysnuł się Saturin Rydzyński, który także posiada wielomiesięczny staż w pilskim klubie. Dalej bez zmian.
No, to chyba wszystko, co miałem do powiedzenia Szykuje się jutro bardzo fajny pojedynek, bo nie wiem, czego mam się spodziewać po przeciwniku, ale jednak mimo wszystko zaryzykowałbym się postawić na zwycięstwo rywala. Życzę wszystkim Bogatego Gwiazdora... a nie, przepraszam, udanego sezonu w VI lidze
chcialbym juz teraz podziekowac za te 6 wspolnych sezonow spedzonych w 6 lidze. Dzis po wygranej 46-44 a tym samym 16 zwyciestwie w tym sezonie a 19 kolejnym meczu ligowym bez porazki zagwarantowalem sobie bezposredni awans do 5 ligi.
No i znowu 2 miejsce Mimo wszystko mam powody do optymizmu, może nie przed barażami, ale po sezonie. Zacząłem stawiać na młodzież, która szybko się rozwija. Sezon mógłby być lepszy, bo miałem parę wpadek, ale i tak muszę stwierdzić że był najlepszy w karierze. Gratulacje Skofildowi2 i wszystkim zwycięzcom 6 ligi
Mnie czekają baraże o wyższą ligę, jest progres w porównaniu do poprzedniego sezonu. Okazja była, aby sezon skończyć na pierwszym, ale wkradły się drobne błędy i jest to drugie... tak czy siak sezon oceniam pozytywnie, w grupie się działo i emocję były do końca. Gratuluję Wam awansów i życzę powodzenia tym, którzy zmierzą się z innymi ekipami w barażach!
Heh, baraż zaczął sie 12 minut temu ale juz teraz mogę powiedzieć, że niestety, ale pożegnam was, 6 ligowców Ja narazie stan meczu to 19-4, więc żadnych, nieprzewidzanych wydarzeń na torze nie przewiduję. Dziękuje sponsorom i wszystkim którzy przyczynili się do tego sukcesu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum