SMANAGER.pl - oficjalne forum dyskusyjne Strona Główna

Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
6 Liga - Dyskusja ogólna.
Autor Wiadomość
Soap

Wysłany: 2013-11-18, 19:15   6 Liga - Dyskusja ogólna.

Nowy sezon za tydzień, ja się wzmocniłem i celuję w awans, a Wy? :)

Cinekmontex

Wysłany: 2013-11-18, 20:21   

Witam wszystkich!!!
Po kolejnych 2 spadkach, tym razem liczę na awans i stopniowe pięcie się w góre. Być może ( a raczej na pewno) będzie potrzebny mi do tego jeszcze jeden zawodnik. Na razie sonduje rynek. Do tej pory jednak nie znalazłem nikogo ciekawego.
Ostatnio zmieniony przez Cinekmontex 2013-11-18, 20:22, w całości zmieniany 1 raz  

Poland_sis
►EPECHE ▲▲ODE

Wysłany: 2013-11-18, 21:10   

ja spodziewam się walki z Skofildem2 o zwycięstwo, w sparingach na ten moment brak wyraźnego faworyta

Skofild2
Moj domek

Wysłany: 2013-11-19, 10:42   Koniec ery Puchatkow czas na Uszatki

Kiedy sezon 22 SM`a Moj domek na finiszu stracil miejsce gwarantowane awansem spodziewano sie ze to tylko wypadek przy pracy i za sezon owczesne Puchatki odbiora to co im nalezne. Poczatek jednak nowego sezonu poglebial kryzys druzyny. Zawodnicy w meczach ligowych zachowywali sie tak jakby jeszcze nie wrocili z obozu a na torze jechaly same motory "Odnieslismy wrazenie jakby motor kierowal zawodnikiem a nie na odwrot" mowili wtedy szkoleniowcy druzyny. Menadzer byl niezadowolony z postawy riderow "Oboz to mial byc nagroda za trud calego sezonu. Tam mieli nabyc nowych umiejetnsci a przy okazji zwiedzic kawalek swiata. NIestety nagroda byla chyba zbyt wielka wobec ich oczekiwan" podsumowal tamte wydarzenia SKofild. Pozniej bylo troche lepiej. Druzyna zajmowala co prawda dolne pozycje w tabeli ale w postawie riderow mozna bylo zauwazyc znaczaca poprawe. Zaczeli walczyc, wygrywac. Najpierw ledwo ledwo, potem notujac pewne zwyciestwa. Strata jednakze byla duza i nikt juz za bardzo nie wierzyl na osiagniecie wymarzonego zlota. W klubie nastapily roszady. Nastapila wymiana zawodnikow czym menago dal wyrazny sygnal ze poddawc sie nie zamierza. Domczanie walczyli odrabiali straty, inkasowali bonusy ale w ostatczenym rozrachunku sil starczylo aby osiagnac zaledwie 4 miejsce co wielu kibicow potraktowal jako porazke zarzadu. Teraz kiedy trwa kolejna przerwa Skofild2 postanowil zmienic duzo a nawet wiele. Wlasciwsze chociaz byloby okreslenie ze zmiany dotyczyly powrotu do wczesniejszego modelu przygotowania. Zadnych wyjazdow, sparingi, sparingi i jeszcze raz sparingi. Oni maja jezdzic aby w sezon wejsc z marszu." tymi slowami zakonczyl rozmwe z nami SKofild. Poza sposobem przygotowania zmianie ulegl takze wizerunek klubu. Zawodnicy beda sie scigac z nowym herbem na ktorych widnieje podobizna "Misia Uszatka" Czy wiec nowa maskotka pomoze riderom w osiagnieciu koncowego sukcesu? Miejmy nadzieje ze tak. A sezon nie zakonczy sie dla Uszatkow tym samym co z stalo sie z uchem Misia Uszatka czyli klapa.
Ostatnio zmieniony przez Skofild2 2013-11-23, 10:18, w całości zmieniany 1 raz  

Kamilbnf
Polish Patriots!

Wysłany: 2013-11-23, 16:48   

Witam wszystkich jako nowy-stary ligowiec. Wracam po sezonowej przerwie. Nastawienie jest zupełnie inne. Dwa sezony temu przystępowałem do sezonu z młodym składem, jako skazany na spadek z 10 miejsca. Teraz jest zupełnie inaczej. W zespole widać dużo "setek", budżet jest najlepszy w historii, a na rynku transferowym aż huczy i krążą transferowe plotki, kto ma zasilić drużynę Ultras Polonia Piła '09 jako pierwsza linia.

Na wstępie powiem o moim zeszłym sezonie, który był najlepszym w historii klubu. To zasługa chłopaków, którzy dawali z siebie wszystko i wygrali sezon z kompletem 45 punktów - całkowita demolka.

Drugą sprawą są transfery - na stadionie im. Bohaterów II Wojny Światowej pilnie poszukiwany jest zawodnik o niemałej umiejętności jazdy po nawierzchni grząskiej. Budżet jest ogromny jak na realia mojego klubu. Jestem bardzo zadowolony z transferu młodego, teraz 18-letniego Henryka Borowiaka od kolegi ode mnie ze starej grupy. Wiążę z tym chłopakiem wielkie nadzieje. Na razie szlifuje doświadczenie i za kilka sezonów może wozić liderów innych ekip na kole.

Trzecią sprawą jest skład. Tutaj zmian nie ma. Kapitanem nadal jest Rosjanin Ruslan Timofeev, który był pierwszym transferem w historii klubu - jeździ w trójkolorowych barwach ponad 17 miesięcy! Jednak na lidera wysnuł się Saturin Rydzyński, który także posiada wielomiesięczny staż w pilskim klubie. Dalej bez zmian.

No, to chyba wszystko, co miałem do powiedzenia :P Szykuje się jutro bardzo fajny pojedynek, bo nie wiem, czego mam się spodziewać po przeciwniku, ale jednak mimo wszystko zaryzykowałbym się postawić na zwycięstwo rywala. Życzę wszystkim Bogatego Gwiazdora... a nie, przepraszam, udanego sezonu w VI lidze :>

Soap

Wysłany: 2013-11-26, 17:52   

Pierwsza kolejka, pierwsza porażka... szkoda. Popracuje jeszcze troszkę nad formą i dalej powinno być lepiej, a jak u Was? :)

Geniusz
Koteły :)

Wysłany: 2013-11-26, 18:43   

No ja zacząłem znośnie, wygrałem, ale zobaczymy co dalej ;) Poprzedni sezon też zacząłem dobrze, ale potem było coraz gorzej :)

Skofild2
Moj domek

Wysłany: 2013-11-30, 17:42   

teraz bedzie coraz lepiej

Soap

Wysłany: 2013-12-01, 23:50   

Dziś moi spisali się świetnie i rozgromili rywala na wyjeździe 23:67 :)

Skofild2
Moj domek

Wysłany: 2014-02-09, 11:04   

chcialbym juz teraz podziekowac za te 6 wspolnych sezonow spedzonych w 6 lidze. Dzis po wygranej 46-44 a tym samym 16 zwyciestwie w tym sezonie a 19 kolejnym meczu ligowym bez porazki zagwarantowalem sobie bezposredni awans do 5 ligi.

Poland_sis
►EPECHE ▲▲ODE

Wysłany: 2014-02-24, 23:11   

No i znowu 2 miejsce :| Mimo wszystko mam powody do optymizmu, może nie przed barażami, ale po sezonie. Zacząłem stawiać na młodzież, która szybko się rozwija. Sezon mógłby być lepszy, bo miałem parę wpadek, ale i tak muszę stwierdzić że był najlepszy w karierze. Gratulacje Skofildowi2 i wszystkim zwycięzcom 6 ligi ;)

Soap

Wysłany: 2014-02-25, 19:39   

Mnie czekają baraże o wyższą ligę, jest progres w porównaniu do poprzedniego sezonu. Okazja była, aby sezon skończyć na pierwszym, ale wkradły się drobne błędy i jest to drugie... tak czy siak sezon oceniam pozytywnie, w grupie się działo i emocję były do końca. Gratuluję Wam awansów i życzę powodzenia tym, którzy zmierzą się z innymi ekipami w barażach! :)

Poland_sis
►EPECHE ▲▲ODE

Wysłany: 2014-03-01, 15:13   

Heh, baraż zaczął sie 12 minut temu ale juz teraz mogę powiedzieć, że niestety, ale pożegnam was, 6 ligowców :D Ja narazie stan meczu to 19-4, więc żadnych, nieprzewidzanych wydarzeń na torze nie przewiduję. Dziękuje sponsorom i wszystkim którzy przyczynili się do tego sukcesu

Soap

Wysłany: 2014-03-02, 16:41   

Wygrane dwa barażowe mecze, tak więc... do zobaczenia kiedyś tam! :P

Poland_sis
►EPECHE ▲▲ODE

Wysłany: 2014-03-02, 21:51   

a ja tylko potwierdzam, 70:19 i kontrolowana porażka 51:38 dają mi historyczny awans :D

Odpowiedz do tematu