@up Lepiej, to żeby ta sprawa została wyjaśniona. Pewnie, nie sprzeczajmy się, ale pozwalajmy, żeby 2 gości leciało sobie z resztą w kulki?
Założyłem wątek na forum, napisałem PM do człowieka odpowiedzialnego za 'rozpatrywanie oszustw', co jeszcze zrobić aby ktoś z władz potraktował to zgłoszenie poważnie????
Otóż nie wiedziałem że Osiak ten mecz odpuści , wystawiłem taki skład bo uznałem że i tak nie mam szans wygrać ale że się okazało inaczej to z tego powodu jakoś nie rozpaczam , prawdopodobnie Osiak nie dał silników na mecz robiąc oszczędność w klubowym budżecie ja sam jechałem na silnikach z 47 mocy bo na 17 kolejkę sprzętu uznałem że naprawiać nie trzeba a ten mecz miałem w planach odpuścić .
Czekałem kilka sezonów i wreszcie potwierdziło się że Osiak to OSZUST.
Wiele sezonów temu, wykorzystując moją nieznajomość możliwości komputera, zrobił ze mnie pospolitego kańciarza w LK. Obaj wiedzieliśmy że mnie wrobił ale nie umiałem tego udowodnić. Ostatnio został złapany i ukarany za oszustwo w LK a teraz kolejny kant.
Niestety świat jest pełny tego rodzaju typów......
Z Przemolo jeździłem wiele sezonów w Nastolidze i nie pamiętam żeby ktokolwiek miał do Niego jakiekolwiek i o cokolwiek protensje. Nie mam żadnych podstaw żeby poddawać w wątpliwości Jego wypowiedź.
Adamie to weź się zdecyduj czy kant czy nie masz podstaw się nie zgodzić, bo narazie przedstawiłeś dwie sprzeczne opinie.
Dla mnie to nie jest żaden kant ani oszustwo a oczekiwanie konsekwencji (nikt nie wie jakich) jest zwyczajnie nie na miejscu.
Jakakolwiek reakcja zarządzających będzie precedensem i ruszy lawina pokrzywdzonych, którzy to będą upatrywali oszustw i odpuszczania gdzie się tylko da.
Ja na miejscu Osiaka zrobiłbym tak samo - oszczędzałbym na ostatnim meczu wiedząc, że awans mam już pewny. Jestem przekonany, że wielu managerów tak robi i jakoś nikt nie nazywa ich oszustami. Ja poszedł bym jeszcze dalej i dał pojeździć juniorkom.
Edytka.
Przemolo też odpuścił ten mecz - też jest oszustem (jakby przegrał szumu by nie było)?
Ostatnio zmieniony przez Wasyl 2013-04-08, 18:17, w całości zmieniany 1 raz
Po pierwsze jak piszę w jakimś wątku, to najpierw go czytam. Wcześniej ktośtam pisał, że pamięta sytuację, gdzie były kary za takie akcje.
Po drugie bądźmy poważni z tymi oszczędnościami, koleś miał dostać 1.4m za awans, grubo ponad 1m za bilety z tego meczu, a jakby chciał całej 7 kupić nowe motorki, czego raczej nikt nie robi, wydałby 210k. No proszę Was.
W moich wpisach nie ma żadnej sprzeczności. Po prostu przekonałem że po raz kolejny Osiak "kombinuje" oraz że przez wiele sezonów rywalizując ostro z Przemolo nie spotkałem się z jego strony z niehonorowym postępowaniem. Tylko tyle ......
A czy mecz był ustawiony, czy tylko Osiak się "podłożył" nie wiem i pewnie nie będę wiedział. Mam tylko nadzieję że nikomu nie stała się przez to żadna krzywda (myślę tu o innych drużynach)
Po pierwsze jak piszę w jakimś wątku, to najpierw go czytam. Wcześniej ktośtam pisał, że pamięta sytuację, gdzie były kary za takie akcje.
Nie nawidze podkladow itp. ale "tamta" sytuacja byla jasna i klarowna. Managerowie kontaktowali sie ze soba przez PW i tak pomiedzy soba uzgodnili. Manager, ktory sie kontaktowal byl zagrozony bezposrednim spadkiem i "szukal" punktow, znalazl wspolwalkowicza draga PW.
Dlatego nie mozna tych sytuacji porownac kiedy nie ma sie na to dowodow.
@Grzechu - nie mam dowodów, po to założyłem wątek, żeby zwrócić uwagę administracji i ew. takowe zdobyć. Dzięki Ci, że przywołałeś 'tamtą' sytuację, bo pojawiają się tu głosy, że 'nikt nigdy nic w takiej sprawie nie zrobił'.
@Wasyl - nie wiem, kto jest oszustem, a kto nie. Po to założyłem temat, żeby to wyjaśnić. Co jest dla mnie podejrzane napisałem w pierwszym poście i nie będę się powtarzał. Argument o oszczędzaniu do mnie nie przemawia, bo wchodzą tu w grę kwoty śmiesznie małe na tym poziomie.
Grzechu, teraz nawet jasne dowody w postaci komunikacji poprzez PW, i tam ustawienia meczu nic nie zmieniają. Spotkałem się z czymś takim w zeszłym sezonie i adminom latało to koło dupy, żaden nie zareagował w jakikolwiek sposób, mimo że jeden z nich sam przyznał, że ustawili się przez PW. Poszkodowany zakonczyl gre, a oszusci ciesza sie jazda w wyzszej lidze.
To trzeba zmienic, bo argumenty niektórych mnie smieszą, że chcą jechać juniorami. Gdzie postawa fair play? Sam kiedyś śmigałem w ostatniej kolejce ze znajomym, ktoremu groził spadek, a ja byłem pewien awansu. W 4 literach mialem to że spadnie, nie chciałem krzywdzić tego, który lepiej przepracował sezon i zasłużył na to utrzymanie.
Moim zdaniem nal;eżałoby to zmienić, a oszustom chociaż jakieś kary finansowe dawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum