SMANAGER.pl - oficjalne forum dyskusyjne Strona Główna

Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kabat
2013-04-15, 14:05
Ustawianie tabeli w II.4
Autor Wiadomość
Matz88

Wysłany: 2013-04-08, 12:01   

czy milczenie 'góry' w tym wątku jest równoważne z przyzwoleniem na wałki i kolesiostwo w grze???? Jeśli tak, jestem głęboko zawiedziony.

Daria

Wysłany: 2013-04-08, 12:13   

Tutaj oszustwa to 1 punkt do osiagnięcia sukcesu takze nie licz na to ze ktoś tu coś zmieni,niestety taka tu panuje tradycja.

michalik32

Wysłany: 2013-04-08, 14:21   

Lepiej żeby ktoś zamkną ten temat zamiast sprzeczać sie ps: nie piszcie w tym temacie postow typu ban dla tych dwoch gości

Matz88

Wysłany: 2013-04-08, 14:43   

@up Lepiej, to żeby ta sprawa została wyjaśniona. Pewnie, nie sprzeczajmy się, ale pozwalajmy, żeby 2 gości leciało sobie z resztą w kulki?

Założyłem wątek na forum, napisałem PM do człowieka odpowiedzialnego za 'rozpatrywanie oszustw', co jeszcze zrobić aby ktoś z władz potraktował to zgłoszenie poważnie????

Przemolo

Wysłany: 2013-04-08, 15:42   

Wypowiem sie w temacie .

Otóż nie wiedziałem że Osiak ten mecz odpuści , wystawiłem taki skład bo uznałem że i tak nie mam szans wygrać ale że się okazało inaczej to z tego powodu jakoś nie rozpaczam ;) , prawdopodobnie Osiak nie dał silników na mecz robiąc oszczędność w klubowym budżecie ja sam jechałem na silnikach z 47 mocy bo na 17 kolejkę sprzętu uznałem że naprawiać nie trzeba a ten mecz miałem w planach odpuścić .

adam_1955

Wysłany: 2013-04-08, 17:13   

Czekałem kilka sezonów i wreszcie potwierdziło się że Osiak to OSZUST.
Wiele sezonów temu, wykorzystując moją nieznajomość możliwości komputera, zrobił ze mnie pospolitego kańciarza w LK. Obaj wiedzieliśmy że mnie wrobił ale nie umiałem tego udowodnić. Ostatnio został złapany i ukarany za oszustwo w LK a teraz kolejny kant.
Niestety świat jest pełny tego rodzaju typów......

adam_1955

Wysłany: 2013-04-08, 17:18   

Z Przemolo jeździłem wiele sezonów w Nastolidze i nie pamiętam żeby ktokolwiek miał do Niego jakiekolwiek i o cokolwiek protensje. Nie mam żadnych podstaw żeby poddawać w wątpliwości Jego wypowiedź.

Wasyl

Wysłany: 2013-04-08, 18:14   

Adamie to weź się zdecyduj czy kant czy nie masz podstaw się nie zgodzić, bo narazie przedstawiłeś dwie sprzeczne opinie.

Dla mnie to nie jest żaden kant ani oszustwo a oczekiwanie konsekwencji (nikt nie wie jakich) jest zwyczajnie nie na miejscu.
Jakakolwiek reakcja zarządzających będzie precedensem i ruszy lawina pokrzywdzonych, którzy to będą upatrywali oszustw i odpuszczania gdzie się tylko da.
Ja na miejscu Osiaka zrobiłbym tak samo - oszczędzałbym na ostatnim meczu wiedząc, że awans mam już pewny. Jestem przekonany, że wielu managerów tak robi i jakoś nikt nie nazywa ich oszustami. Ja poszedł bym jeszcze dalej i dał pojeździć juniorkom.

Edytka.
Przemolo też odpuścił ten mecz - też jest oszustem (jakby przegrał szumu by nie było)?
Ostatnio zmieniony przez Wasyl 2013-04-08, 18:17, w całości zmieniany 1 raz  

Matz88

Wysłany: 2013-04-08, 18:37   

Po pierwsze jak piszę w jakimś wątku, to najpierw go czytam. Wcześniej ktośtam pisał, że pamięta sytuację, gdzie były kary za takie akcje.

Po drugie bądźmy poważni z tymi oszczędnościami, koleś miał dostać 1.4m za awans, grubo ponad 1m za bilety z tego meczu, a jakby chciał całej 7 kupić nowe motorki, czego raczej nikt nie robi, wydałby 210k. No proszę Was.

Wasyl

Wysłany: 2013-04-08, 18:59   

Nie Tobie oceniać jak ktoś inny prowadzi sobie klub. Ty nie oszczędzasz - Twoja sprawa, ja np oszczędzam.

Ustosunkuj się jeszcze proszę do wątku o Przemolo - czy on jest według Ciebie oszustem, bo odpuścił mecz i pojechał słabszym składem?

I jeszcze słówko do Adama - tak populistycznej wypowiedzi jak Twój pierwszy post to ja dawno nie widziałem na tym forum.

adam_1955

Wysłany: 2013-04-08, 19:03   

W moich wpisach nie ma żadnej sprzeczności. Po prostu przekonałem że po raz kolejny Osiak "kombinuje" oraz że przez wiele sezonów rywalizując ostro z Przemolo nie spotkałem się z jego strony z niehonorowym postępowaniem. Tylko tyle ......
A czy mecz był ustawiony, czy tylko Osiak się "podłożył" nie wiem i pewnie nie będę wiedział. Mam tylko nadzieję że nikomu nie stała się przez to żadna krzywda (myślę tu o innych drużynach)

Grzechu
White Dragons

Wysłany: 2013-04-08, 19:04   

Matz88 napisał/a:
Po pierwsze jak piszę w jakimś wątku, to najpierw go czytam. Wcześniej ktośtam pisał, że pamięta sytuację, gdzie były kary za takie akcje.

Nie nawidze podkladow itp. ale "tamta" sytuacja byla jasna i klarowna. Managerowie kontaktowali sie ze soba przez PW i tak pomiedzy soba uzgodnili. Manager, ktory sie kontaktowal byl zagrozony bezposrednim spadkiem i "szukal" punktow, znalazl wspolwalkowicza draga PW.
Dlatego nie mozna tych sytuacji porownac kiedy nie ma sie na to dowodow.

Matz88

Wysłany: 2013-04-08, 19:42   

@Grzechu - nie mam dowodów, po to założyłem wątek, żeby zwrócić uwagę administracji i ew. takowe zdobyć. Dzięki Ci, że przywołałeś 'tamtą' sytuację, bo pojawiają się tu głosy, że 'nikt nigdy nic w takiej sprawie nie zrobił'.

@Wasyl - nie wiem, kto jest oszustem, a kto nie. Po to założyłem temat, żeby to wyjaśnić. Co jest dla mnie podejrzane napisałem w pierwszym poście i nie będę się powtarzał. Argument o oszczędzaniu do mnie nie przemawia, bo wchodzą tu w grę kwoty śmiesznie małe na tym poziomie.

smoleń

Wysłany: 2013-04-09, 08:12   

adam_1955 napisał/a:
Mam tylko nadzieję że nikomu nie stała się przez to żadna krzywda (myślę tu o innych drużynach)

Gdybyś przeczytał dokładnie pierwszy post - wiedziałbyś, że tak nie jest.

Piorun
jeszcze tu wrócę!

Wysłany: 2013-04-09, 12:16   

Grzechu, teraz nawet jasne dowody w postaci komunikacji poprzez PW, i tam ustawienia meczu nic nie zmieniają. Spotkałem się z czymś takim w zeszłym sezonie i adminom latało to koło dupy, żaden nie zareagował w jakikolwiek sposób, mimo że jeden z nich sam przyznał, że ustawili się przez PW. Poszkodowany zakonczyl gre, a oszusci ciesza sie jazda w wyzszej lidze.

To trzeba zmienic, bo argumenty niektórych mnie smieszą, że chcą jechać juniorami. Gdzie postawa fair play? Sam kiedyś śmigałem w ostatniej kolejce ze znajomym, ktoremu groził spadek, a ja byłem pewien awansu. W 4 literach mialem to że spadnie, nie chciałem krzywdzić tego, który lepiej przepracował sezon i zasłużył na to utrzymanie.

Moim zdaniem nal;eżałoby to zmienić, a oszustom chociaż jakieś kary finansowe dawać.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi