Wysłany: 2013-04-07, 17:37 Ustawianie tabeli w II.4
Witam, chciałbym poruszyć temat dzisiejszego meczu w lidze II.4 pomiędzy drużynami Krzyżacy Toruń a KS Astra Krotoszyn. Jego rozstrzygnięcie jest co najmniej niespodziewane, a zaistniałe okoliczności skłaniają mnie aby uważać, iż nie był to przypadek czy niedopatrzenie menedżerów, a ich w pełni świadome zabiegi mające na celu ustawienie tabeli w wygodny dla siebie sposób. Oto link do meczu http://www.smanager.pl/ma...live&id=1992879 , każdy może kliknąć, przeanalizować i wyciągnąć swoje wnioski. Opiszę wspomnianą sytuację: w ostatniej kolejce sezonu mająca już pewny awans do pierwszej ligi drużyna Krzyżacy Toruń, miała się zmierzyć z walczącą o uniknięcie baraży drużyną KS Astra Krotoszyn. Krzyżacy we wcześniejszych kolejkach odnieśli u siebie 8 pewnych zwycięstw, jednak w dniu dzisiejszym, pomimo wystawienia najsilniejszego składu, ulegli 33-57 gościom, którzy jechali w tym dniu bez swojego lidera. Wnioski cisną się same na usta. Moim zdaniem, mamy tu do czynienia z przekrętem uderzającym bezpośrednio w moją drużynę, prowadzoną przez ponad 4 lata uczciwie, bez żadnych przekrętów i pomagania kolegom. Zaistniała sytuacja zniechęca mnie do dalszego uczestnictwa w zabawie pt. Smanager, jednak za dużo czasu poświęciłem już jej na przestrzeni ostatnich kilku lat, aby pozostawić dzisiejsze zdarzenie bez komentarza, dlatego proszę Szanowne Władze o przyjrzenie się tej sytuacji i podjęcie stosownych działań.
Z pozdrowieniami,
MZ
Ostatnio zmieniony przez Matz88 2013-04-07, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Czy mnie oczy nie mylą, że to stróż uczciwości i przestrzegania regulaminu oraz postawy fair play w LK jest tutaj poważnie zamieszany?
Zresztą jego rywal też swoje za uszami już ma... no cóż.. obaj panowie pokazali na co ich stać.
Niestety Matz.... tego typu sytuacje są nie do uniknięcia - musisz po prostu na torze udowodnić, że jesteś lepszy, bo wśród rywali zawsze będziesz miał uczciwych i uczciwych inaczej....
Żadne działania przez władze nie zostaną podjęte, gdyż w regulaminie nie ma nic o jakimkolwiek "ustawianiu" spotkań. Mówiąc w skrócie - każdy może jechać jak mu się podoba i składem jaki mu pasuje.
Jedyne co może spotkać managerów ewentualnie ustawiających mecze, to poszargana opinia. Nic więcej...
Spotkalem sie juz kiedys z taka sytuacja(chyba w 6 lidze) i wtedy padly 2 bany
Ale uzytkownicy komunikowali ze soba przez PW w grze i latwo bylo to sprawdzic.
Ja nie rozumiem oburzenia.
Jak mam ochotę pojeździć juniorami w lidze to się mam kogoś o pozwolenie prosić?
Jak Unia Leszno będzie chciała pojechać bez Lindgrena, Przemka Pawlickiego i Balińskiego to się mają reszty pytać czy im wolno?
wy chyba sami nie wiecie co piszecie?
gosciu ktory zapewnil sobie awans na kolejke, dwie przed koncem rozgrywek moze poechac rezerwami, na osiolkach, czy tez rowerach bez szprych w kolach... tak sie dzieje w realnych rozgrywkach, gdzie po wywalczeniu zalozonych celów daje sie pograc ,pojechac rezerwowym, zmiennikom, juniorom, a co dopiero w wirtualnym swiecie... druzyna wykonala swoja prace w 100%, zasluzyla na odpoczynek, jesli taka byla wola managera.
Waszym tokiem myslenia, o zgrozo, powinno wykluczyc sie takie tuzy jak Real, Barca, Manchester i innych wielkich za to ze po pierwszym wygranycm meczu pucharowym przykladowo 5:0 na rewanz wystawiaja zmiennikow, aby na kolejną rundę zaoszczedzic tych najlepszych.
no nie wiem, np to, że gra nie powinna chyba raczej polegać na tym kto ma więcej kolegów którzy mu się podłożą?
Jeżeli mamy precedens, o którym mówi Grzechu, administracja może poczynić jakieś działania w związku z dzisiejszą sytuacją? Liczę na wypowiedź w tym wątku kogoś kompetentnego.
Panowie, trochę powagi.
Zgoda, że każdy może jeździć jakim składem chce i na jakich motorach chce, ale niech to się odbywa w zgodzie z duchem fair play co?
Nie wydaje mi się, żeby wygranie ligi upoważniało do manipulowania układem dolnej części tabeli. Może i osiak wywalczył awans sprawiedliwie, ale z drugiej strony drużyna Manany wywalczyłaby swoje utrzymanie równie sprawiedliwie!
Nikt mi nie wmówi, że Krotoszyn wygrałby w Toruniu w normalnych okolicznościach...
Argumenty o piłkarskich 'mecz-rewanż' i składzie Unii Leszno bez liderów tak chybione, że nawet nie wiem co odpisać.
Do wszystkich których sytuacja nie dociera - zobaczymy jak będziecie śpiewać gdy Was coś takiego spotka
Spotka to spotka, nic nie zrobimy. No bo co można poradzić na to, że ktoś nie umie pojechać fair? Nic Jasne, że każdy by się zdenerwował, ale jak nie będzie niezbitych dowodów i góra nie zechce się przyjrzeć sprawie, to można jedynie nagłośnić przypadek, aby każdy się dowiedział jak się zachowali i tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum