SMANAGER.pl - oficjalne forum dyskusyjne Strona Główna

Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kabat
2013-04-15, 14:05
Ustawianie tabeli w II.4
Autor Wiadomość
Matz88

Wysłany: 2013-04-07, 17:37   Ustawianie tabeli w II.4

Witam, chciałbym poruszyć temat dzisiejszego meczu w lidze II.4 pomiędzy drużynami Krzyżacy Toruń a KS Astra Krotoszyn. Jego rozstrzygnięcie jest co najmniej niespodziewane, a zaistniałe okoliczności skłaniają mnie aby uważać, iż nie był to przypadek czy niedopatrzenie menedżerów, a ich w pełni świadome zabiegi mające na celu ustawienie tabeli w wygodny dla siebie sposób. Oto link do meczu http://www.smanager.pl/ma...live&id=1992879 , każdy może kliknąć, przeanalizować i wyciągnąć swoje wnioski. Opiszę wspomnianą sytuację: w ostatniej kolejce sezonu mająca już pewny awans do pierwszej ligi drużyna Krzyżacy Toruń, miała się zmierzyć z walczącą o uniknięcie baraży drużyną KS Astra Krotoszyn. Krzyżacy we wcześniejszych kolejkach odnieśli u siebie 8 pewnych zwycięstw, jednak w dniu dzisiejszym, pomimo wystawienia najsilniejszego składu, ulegli 33-57 gościom, którzy jechali w tym dniu bez swojego lidera. Wnioski cisną się same na usta. Moim zdaniem, mamy tu do czynienia z przekrętem uderzającym bezpośrednio w moją drużynę, prowadzoną przez ponad 4 lata uczciwie, bez żadnych przekrętów i pomagania kolegom. Zaistniała sytuacja zniechęca mnie do dalszego uczestnictwa w zabawie pt. Smanager, jednak za dużo czasu poświęciłem już jej na przestrzeni ostatnich kilku lat, aby pozostawić dzisiejsze zdarzenie bez komentarza, dlatego proszę Szanowne Władze o przyjrzenie się tej sytuacji i podjęcie stosownych działań.
Z pozdrowieniami,
MZ
Ostatnio zmieniony przez Matz88 2013-04-07, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  

Kabat
3.2

Wysłany: 2013-04-07, 18:33   

Czy mnie oczy nie mylą, że to stróż uczciwości i przestrzegania regulaminu oraz postawy fair play w LK jest tutaj poważnie zamieszany? :roll:
Zresztą jego rywal też swoje za uszami już ma... no cóż.. obaj panowie pokazali na co ich stać. :evil:

Niestety Matz.... tego typu sytuacje są nie do uniknięcia - musisz po prostu na torze udowodnić, że jesteś lepszy, bo wśród rywali zawsze będziesz miał uczciwych i uczciwych inaczej.... :?

Tomi31
FC Cymsa Gniezno

Wysłany: 2013-04-07, 18:36   

Żadne działania przez władze nie zostaną podjęte, gdyż w regulaminie nie ma nic o jakimkolwiek "ustawianiu" spotkań. Mówiąc w skrócie - każdy może jechać jak mu się podoba i składem jaki mu pasuje.

Jedyne co może spotkać managerów ewentualnie ustawiających mecze, to poszargana opinia. Nic więcej...

Pozdrawiam :)

Grzechu
White Dragons

Wysłany: 2013-04-07, 19:17   

Spotkalem sie juz kiedys z taka sytuacja(chyba w 6 lidze) i wtedy padly 2 bany ;)
Ale uzytkownicy komunikowali ze soba przez PW w grze i latwo bylo to sprawdzic.

ThoM

Wysłany: 2013-04-07, 19:30   

http://www.smanager.pl/fo...p=184976#184976

podziękowania juz poszły :D

vincent

Wysłany: 2013-04-07, 19:46   

Bede bardzo rozczarowany brakiem konkretnego, surowego rozstrzygniecia w postaci zablokowania kont zamieszanych ludzi.

Odechciewa sie.

Wojtas
FG staszica

Wysłany: 2013-04-07, 20:08   

W LK nie można takie coś robić w zwykłych rozgrywkach można

szkoda gadać :roll:

Wasyl

Wysłany: 2013-04-07, 20:20   

Ja nie rozumiem oburzenia.
Jak mam ochotę pojeździć juniorami w lidze to się mam kogoś o pozwolenie prosić?
Jak Unia Leszno będzie chciała pojechać bez Lindgrena, Przemka Pawlickiego i Balińskiego to się mają reszty pytać czy im wolno?

Mój cyrk, moje małpki.

Wrzosy

Wysłany: 2013-04-07, 20:20   

wy chyba sami nie wiecie co piszecie?
gosciu ktory zapewnil sobie awans na kolejke, dwie przed koncem rozgrywek moze poechac rezerwami, na osiolkach, czy tez rowerach bez szprych w kolach... tak sie dzieje w realnych rozgrywkach, gdzie po wywalczeniu zalozonych celów daje sie pograc ,pojechac rezerwowym, zmiennikom, juniorom, a co dopiero w wirtualnym swiecie... druzyna wykonala swoja prace w 100%, zasluzyla na odpoczynek, jesli taka byla wola managera.

Waszym tokiem myslenia, o zgrozo, powinno wykluczyc sie takie tuzy jak Real, Barca, Manchester i innych wielkich za to ze po pierwszym wygranycm meczu pucharowym przykladowo 5:0 na rewanz wystawiaja zmiennikow, aby na kolejną rundę zaoszczedzic tych najlepszych.

vincent

Wysłany: 2013-04-07, 20:49   

Nie spinajcie sie bo nie ogarniacie sytuacji.

Oni sie na to umowili.

Subtelna roznica.

Wasyl

Wysłany: 2013-04-07, 20:54   

No i?

Matz88

Wysłany: 2013-04-07, 22:42   

no nie wiem, np to, że gra nie powinna chyba raczej polegać na tym kto ma więcej kolegów którzy mu się podłożą?

Jeżeli mamy precedens, o którym mówi Grzechu, administracja może poczynić jakieś działania w związku z dzisiejszą sytuacją? Liczę na wypowiedź w tym wątku kogoś kompetentnego.

Grzechu
White Dragons

Wysłany: 2013-04-07, 23:32   

Ale tamci pisali przez PW dokladnie o ustawce, to byla prosta i klarowna sprawa.

smoleń

Wysłany: 2013-04-07, 23:47   

Panowie, trochę powagi.
Zgoda, że każdy może jeździć jakim składem chce i na jakich motorach chce, ale niech to się odbywa w zgodzie z duchem fair play co?
Nie wydaje mi się, żeby wygranie ligi upoważniało do manipulowania układem dolnej części tabeli. Może i osiak wywalczył awans sprawiedliwie, ale z drugiej strony drużyna Manany wywalczyłaby swoje utrzymanie równie sprawiedliwie!
Nikt mi nie wmówi, że Krotoszyn wygrałby w Toruniu w normalnych okolicznościach...

Argumenty o piłkarskich 'mecz-rewanż' i składzie Unii Leszno bez liderów tak chybione, że nawet nie wiem co odpisać.
Do wszystkich których sytuacja nie dociera - zobaczymy jak będziecie śpiewać gdy Was coś takiego spotka ;)

Tomi31
FC Cymsa Gniezno

Wysłany: 2013-04-07, 23:56   

Spotka to spotka, nic nie zrobimy. No bo co można poradzić na to, że ktoś nie umie pojechać fair? Nic ;) Jasne, że każdy by się zdenerwował, ale jak nie będzie niezbitych dowodów i góra nie zechce się przyjrzeć sprawie, to można jedynie nagłośnić przypadek, aby każdy się dowiedział jak się zachowali i tyle ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi