SMANAGER.pl - oficjalne forum dyskusyjne Strona Główna

Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hyziu
2013-08-22, 16:18
oszukany przez moderatorów
Autor Wiadomość
ruch

Wysłany: 2013-04-07, 11:33   oszukany przez moderatorów

sprzedałem zawodnika dawno temu. zawodnik o dziwo do mnie wrócił. na marginesie już go nie chciałem i mialem inna koncepcje skladu. kasy oczywiscie nie oddali. wszystko w normach

stefan bartłomiejczyk 1 200 000zł

Talent: Kondycja: 67
Forma: 79 Refleks: 71
Doświadczenie: 59 Siła: 100
Tech. jazdy: 98
Tech. startu: 80

przy okazji- polecam

MODERATORZY MIEJCIE JAJA I ZWRÓĆCIE KASĘ UCZCIWYM GRACZOM. Co mnie obchodzi ze jakis gracz thomasson czy sku...sson kupił iluś tam zawodników i hurtowo cofacie wszystko i to po dluzszym czasie - to bez sensu

Kabat
3.2

Wysłany: 2013-04-07, 11:52   

Zawodnik moim zdaniem NIE jest wart pieniędzy, które za niego oczekujesz.
Nie był ich warty także , gdy go od Ciebie kupił Thomasso. I powinieneś zdając sobie z tego sprawę zgłosić zawyżony transfer i poczekać na reakcję administracji. Gdyby uznali, że jest OK, to miałbyś pełną swobodę działania. Widocznie jednak uznali, że nie było to w porządku - transfer cofnęli. Ty dostałeś z powrotem zawodnika, a Thomasso kasę. I koniec tematu.
Wystaw go od zera, a nie od 1,2mln to na pewno ktoś go kupi... za tyle ile JEST WARTY.

Wojtas
FG staszica

Wysłany: 2013-04-07, 12:44   

a moim zdaniem jest wart i co teraz?

Kabat napisał/a:
zdając sobie z tego sprawę

z czego?

Pokaż mi informację gdzie na forum, w grze jest informacja że transfery tego menadżera zostały, zostaną cofnięte i jaką decyzje podjęła administracja po jego zakupach.

Po co jeden z drugim ma kolor zielony, niebieski czerwony itp. jeżeli gówno robicie i w grze i na forum nie potrafiąc zamieścić odpowiedniego ogłoszenia.
Ostatnio zmieniony przez Wojtas 2013-04-07, 12:44, w całości zmieniany 1 raz  

Wasyl

Wysłany: 2013-04-07, 13:16   

Zgadzam się z wojtasem - powinna zostać zamieszczona informacja w grze, bo forum nie jest obowiązkowym miejscem do zaglądania.

Polecam zorganizować jakieś procedury co robić na wypadek.

Hermes
Gdy zagra deszcz

Wysłany: 2013-04-07, 13:24   

według mnie powinno sie oddac kase managerom tyle za ile sprzedali Thomowi zawodników. Zawodników przerzucic na WS i wystawic ich od zera. Pamietajmy ze to koncówka sezonu i niektorzy naprawde teraz maja niezłe problemy finansowe

Natan666
Adek77

Wysłany: 2013-04-07, 13:43   

Jestem za tym co napisał Hermes...(teraz Thomass pewnie ma niezlą nabijke z tej sytuacji)

ThoM

Wysłany: 2013-04-07, 14:12   

Tu sie nie ma z czego śmiać bo pisałem wielokrotnie na sb czemu miało służyć moje zachowanie na liście transferowej i skupowanie zawodników, co nie zmienia faktu że powinieneś wylecieć bo sam chciałeś żebym za zawyżone ceny kupował Twoich zawodników

Wojtas
FG staszica

Wysłany: 2013-04-07, 14:49   

Thom mówić, pisać a robić to jest co innego..

Jak napiszę że jutro włamie się na serwer i skasuję bazę to co?? Mam dostać bana albo do wtorku Wojtek wyłączy grę bo się przestraszy moich gróźb. To co zrobiłeś było super, jak będę odchodził pewnie zrobie coś podobnego tylko reakcja osób odpowiedzialnych za grę jest tragiczna !!

Hermes
Gdy zagra deszcz

Wysłany: 2013-04-07, 14:55   

obstawiam zę Baju najpierw zrobil potem pomyslal. Skutki sa takie ze ludzie maja długi i spory bol glowy co z tym fantem zrobic
Ostatnio zmieniony przez Hermes 2013-04-07, 14:55, w całości zmieniany 1 raz  

Kabat
3.2

Wysłany: 2013-04-07, 15:28   

1. To co? Teraz o każdym wątpliwym transferze, który zostanie anulowany admini mają informować w grze?

2. Ja cały czas powtarzam - jakoś nikt nie kwapił się zajrzeć na forum i poinformować, że ktoś od niego w dziwny sposób kupił zawodnika! A jak transfery zostały cofnięte, to nagle na forum ruch.... każdy potrafił znaleźć drogę i czas by się wypowiedzieć o swojej "krzywdzie".

3. W reakcji administracji najgorsza była OPIESZAŁOŚĆ, a nie sam fakt podjęcia działań!!! Jak ktoś zawodnika sprzedał, ale kasy nie wydał, to jakoś to przełknie i zrozumie. Ci, którzy się napalili i wykorzystali oszustwo... sami są sobie trochę winni. :roll:

4. Jedyne co faktycznie można zrobić, to anulowanie odsetek od zadłużenia do wysokości cofniętego transferu(powyżej tej kwoty liczone normalnie) i utrzymanie tego przez określony czas, by gracze mogli wyjść z długu bez konsekwencji i taką opcję popieram.

Hermes
Gdy zagra deszcz

Wysłany: 2013-04-07, 16:02   

1) jeden a 60 to chyba jest MALA róznica
2) forum nie jest obowiazkowe. Zreszta prowadzac Klan powinines o tym dobrze wiedziec
3) teraz w przerwie zrobic ponowna aktywacje ekip tak zebysmy faktycznie w nowym sezonie wyzbyli sie wszystkich botów z wyzszych lig. Wyslac poprostu na pw w grze info czy jestes zainteresowany dalsza gra
4) innej mozliwosci nie widze

Natan666
Adek77

Wysłany: 2013-04-07, 16:47   

Nie chcialem za zawyzone..tylko tyle ile faktycznie na tamtejszy dzien dostalbym..nie jeden menager skusilbym sie na takiego zawodnika s 98 tj 100 ts 88..wystawilem za banke liczylem ze dostane wiecej + 200 000 -300 000 .a Ty przebiles do 1 500 000..i zainteresowanie nim spadlo :-(
ale do rzeczy skoro Thomas gral 5 lat to widzial plusy i minusy tej gr..Dla admnistratorow sygnal... dzialac szybciej ...przyklad L-GIŃ Unia Leszno do dzis nie ma cofnietych transferow

Wojtas
FG staszica

Wysłany: 2013-04-07, 17:00   

Kabat napisał/a:
. To co? Teraz o każdym wątpliwym transferze, który zostanie anulowany admini mają informować w grze?
a co jest robione w temacie o oszustwach..

(ban) transfer cofnięty itp.

ruch

Wysłany: 2013-04-07, 17:06   

do Kabata:
Dobrze wiesz ze jak wystawiasz zawodnika od 0 to go ktos kupi za tyle ile chcesz albo nie. bo to jest wtedy kwestia przypadku czy ktos zainteresowany akurat w danej chwili jest w grze, ma pieniadze i szuka takiego zawodnika. Ja wystwaiam od 0 jak potrzebuje szybkiej kasy albo daje od razu poziom i czekam.

Upraszczasz sprawe bo nie chcesz ruszyc d... albo nie umiesz tego zmienić. po co wiec pełnisz funkcję moderatora. Wciskać kit każdy umie.

PS. TRANSFER NIE JEST ZAWYŻONY. SCHODZĄ TACY PO 1 400 000 (kilka transferów- zrób porównaj transfery" jak nie wierzysz. ) i co dalej twierdzisz ze nie schodzą po więcej?

PS2. Ale lepiej piep... bzdety . Zgadzam się z kolegami o takiej zmasowanej akcji wypadałoby powiadomić i przeprosić.
Ale ogólnie wioska z tą grą się robi. :/ smutne ale prawdziwe

Tomi31
FC Cymsa Gniezno

Wysłany: 2013-04-07, 17:19   

ruch napisał/a:

Upraszczasz sprawe bo nie chcesz ruszyc d... albo nie umiesz tego zmienić. po co wiec pełnisz funkcję moderatora. Wciskać kit każdy umie.

A co ma moderator na forum do oszustw, ich rozpatrywania i cofania transferów?? :roll: :roll:

Rozpatrywaniem oszustw zajmuje się Baju, a cofnąć transfer może Ci właśnie Baju lub ktoś z Adminów

Moderator taki jak Kabat zajmuje się forum, odpowiedziami na pytania, zamykaniem tematów i karaniem ostrzeżeniami użytkowników, którzy nie przestrzegają zasad forum.

Informowania newsami o tym, że jakieś transfery w tej grze będą cofane nigdy nie było, więc jeśli domagacie się takich informacji to polecam zgłosić to jak Propozycję (chociaż wiadomo, że i tak nie wejdzie)

Co do samej sprawy to Thom idealnie pokazał jak kulawy jest cały SM. Jak dla mnie wykonał dobrą robotę (pomijam fakt, że niektórzy zostali pokrzywdzeni) bo zamiast po prostu odejść zwrócił uwagę na problem i dał do myślenia. A to czy coś z tym zostanie zrobione to już temat rzeka bo jak jest każdy widzi...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi